„Zilele Prodromiței” la Mănăstirea Bucium

„Zilele Prodromiței” la Mănăstirea Bucium

12 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pãrinte Teofan, în perioada 11 – 12 iulie 2019, Mănăstirea „Tuturor Sfinților” Bucium organizează evenimentul „Zilele Prodromiței” .
Această activitate este dedicată Icoanei Maicii Domnului „Prodromița”, pictată în chip minunat la Iaşi în anul 1863 iar în program amintim slujba de priveghere unită cu Sfânta Liturghie, colocviul „Zilele Prodromiței” și două conferințe adresate publicului larg organizate în Iași, prin care să se facă cunoscută istoria Mănăstirii Bucium și a icoanei Maicii Domnului „Prodromița”.
Invitați speciali la acest eveniment sunt Preasfințitul Macarie, episcopul român al Europei de Nord, trei părinți de la Schitul românesc „Prodromul” din Sfântul Munte Athos, domnul profesor Vasile Manea de la Cluj Napoca dar şi pãrinți profesori ai Facultãții de Teologie "Dumitru Stãniloae" din Iaşi: pãrinții profesori Petre Semen, Ioan Vicovan, Daniel Danielescu, Liviu Petcu, Cristian Muraru.
Astăzi, în cadrul Zilelor Prodromiței, la reședința mitropolitană de la Mănăstirea Bucium s-au prezentat o serie de referate având în prim plan rolul, locul și importanța Maicii Domnului și a Icoanei Maicii Domnului în viața noastră.